Translate

12 Ocak 2014 Pazar

Kore Tarzında Moda

  Merhaba arkadaşlar. Düşündüm taşındım ne yazsam bugün diye ve aklıma bu konu geldi. Malum kış ayındayız ve hem şık olmak hem de soğuktan korunmak zor oluyor. Sizlere Kore' deki kış modasını göstermek istedim. Eminim bu yazı en çok bayanların hoşuna gidecek bir yazı... Hem zarifliği hem de şıklığı bir arada yakalıyan Kore halkının bir kaç sene içerisindeki kış modasını sizlerle paylaşıcağım ve biraz da moda hakkında yazacağım.Şıklıkla ilgili düşündüklerimi de dile getireceğim. Hadi fotoğraf gösterimize başlayalım...



               Moda... Moda deyince aklınıza neler geliyor? Benim aklıma çoğu insanın "moda kendine yakışandır" lafı geliyor. Bu laf gerçektende çok doğru. Ama bu lafı ne kadar çok söylersek o kadar ay uyguluyoruz. Kore' de neden bu kadar şık giyiniliyor ya da neden bu kadar hoş duruyor hiç düşündünüz mü? Çünkü onlar kendine yakışanı giyiyorlar.Bence moda da en önemli olan vücudu tanımaktır. İnsan ilk önce vücudunu tanıyıp daha sonra vücuduna uygun kıyafetler almalıdır. İlla moda olsun benim olsun giyiyim diyorsan eğer moda da mutlaka senin vücuduna uygun şeyler vardır ama sen gidip yanlış şeyleri seçersen bu şıklık değil rüküşlük olur. Bu yüzden ilk önce vücudumu tanıyoruz.



             Hafif toplu musun? Ya da kilo problemlerin mi var o zaman dar şeylerden sakıncaksınız. Mesela dar ve vücudu saran şeyleri çoğu insan kilolarımı saklıyor diye giyiyor. Ama bu tür şeyler sizlerin kilolarını saklamaktan çok olduğundan da fazla gösteriyor. Fazlalıklarını saklayacak kıyafetler kullanırsanız daha şık bir görüntüye ulaşırsınız. Şu hayatta şık olamayacak insan yoktur. İnternet artık her an ulaşabildiğimiz bir şey modayı takip edip nasıl giyinebileceiğini öğrenebilirsin. Tabi koredeki birçok insan fit olduğu için ne giyseler yakışıyor da diyebiliriz...


                             

            Ve en önemli noktalardan birisi de renk uyumu. Bu konu gerçekten hassas bir nokta. Bu konu biraz da size kalmış bir konu. Hangi rengi seviyorsanız o rengin tonlarından oluşan bir kombin meydana getirebilirsiniz. Bazen insanlar bu senenin modası zıt renkler  deyipte birbirine hiç uymayan renkleri bir araya getiriyorlar. İşte bu çok yanlış. Zıt renklerin uyumundan oluşan bir kombin yapmalısın.




        Diğer bir noktaysa yaratıcılık. Moda da bu gerçekten çok işe yarıyor. Yaratıcı olursan yaptığın kombinlerle şıklığı rahatlıkla yakalayabilirsin. Hayal gücünü kullan. Elindeki parçalara göz gezdir ve hayalinde canlandır. Bir kaç sene öncesinin moda olsa bile hayal gücünün de yardımıyla harika bir şıklık yakalayabilirsin.




         Kıyafetine göre saç modeli... Saç modellerinizi kıyafetinizin yapısına göre seçin. Mesela sırt işlemesi olan bir modelde açık saç kullanıpta o güzelim modeli saklamayın. Saçlarınız toplayın ve sırtınızdaki modelin güzelliğini açığa çıkarın. Giydiğiniz kıyafete uygun saç modelleri üretin.



              Ayakkabı... Kıyafetinize uygun renkte bir ayakkabı seçin. Elbiseniz desenli yada çok göze batıyorsa sade ayakkabılar tercih edin. Eğer desenli yada fazla işlemeli giysilerde abartılı ayakkabı kullanısanız dikkatleri sizden çok ayakkabılarınız çekecektir. Boyunuza göre ayakkabı seçimide çok önemli. Kısaysanız boyunuzu kesen ayakkabılardan uzak durun.



                         

                                   

             Tarz sahibi olun. Herkesin bir tarzı vardır. Ben genelde spor tarzında giyinen biriyim. Sizlerde kendi tarzınızı ortaya çıkaracak kıyafetler seçin.






                  Kendiniz olun... Kendinizin beğenmediği ama sırf moda , modaya uymak lazım demeyin. Hoşunuza giden ve sizi yansıtan kıyafetlerle şıklığı yakalayın. Kendinizi tanımlayın ve ona göre kıyafetler seçin. Rahat giyinmeyi seviyorsanız salaş kıyafetler seçin. Mesela bu sene oldukça kullanılan tayt ya da dar pantolonlarla giyinlen uzun kazaklar veya tunikler. Ben bu kombini çok seviyorum. Hem basenlerdeki fazlalıkları kapatıyor hemde şık bir görüntü yakalamaya yardımcı oluyor. 








               Mini yakışana şıklık yakışmayana rüküşlük veriyor. Ben genelde mini tercih etmem.Kapalı giyinirim genelde... Ama yakışan insanlarda gerçekten hoş bir hava katıyor. Korelilerin bu mini işini fazla abarttıklarını da düşünmüyor değilim hani... Bazen gerçekten aşırı mini giyiyorlar. Hiç çekinmiyorlar mı acaba... Ben olsam utanırdım. Büyük cesaret onlarda ki...







                  Bu sene kazaklar en çok tercih edilen kıyafetlerden. Hele sevimli olanlar çok hoşuma gidiyor.






                 Kışları bile mini giyinmekten vazgeçmiyorlar...



            Sevimli bir yüzünüz varsa sevimli bir kıyafette giyersen sevimlilikten geçilmezsin...





      Korelilerin vazgeçilmezlerinden biri de kahkül. Bir sürü insan gördüm kahkül kestirmek isteyen ama kahkül herkese yakışmaz. Geniş alınlıysan olur ama ondada yüz tipine uygun kahkül modelini seçmelisin. 






              Kışlık şapkaları ve eldivenleri de bir harika....






                               Kışlık montlarda kaşe bu sene çok tercih ediliyor.













        Benden bu kadar kendinize iyi bakın...




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder