Translate

Güney Kore Mutfağı

    Evet arkadaşlar. Sizlere dünkü yazımda ilginizi çekicek bir yazım olucak demiştim. Kore Mutfağını sevenler için bir fırsat. Kore yemeği tarifleri vereceğim. Hem yarıyılda da iyi vakit geçirmiş olursunuz. Hadi Başlayalım. ^^

Bibimbap / 비빔밥

     Bibimbap korede oldukça tercih edilen popiler bir Kore yemeğidir. Anlamı "karma pilav" 'dır. ibimbap, sıcak bir kase pilav üzerine namul (yani sotelenmiş ve terbiyenmiş sebzeler) ve Gochujang adı verilen biber salçası konan bir yemektir.
Çiğ veya pişmiş yumurta, ve dilimlenmiş et (genellikle sığır eti) koyanlarda vardır. Yemek yenmeden önce bu malzemelerle karıştırılır. Bu yemeği soğuk ya da sıcak servis edebilirsiniz. Tercih size kalmış. Bence bu yemeğimiz oldukça sağlıklı. En sevdiğim Kore yemeklerinden birisidir. Ben daha çok ılık olarak yemeği seviyorum. Hadi şimdi de yemeğimizin tarifine geçelim. 


Bibimbap Tarifi

Malzemeler 
         Ispanak, mantar, fasulye taneleri, salatalık, kabak, marul, havuç, dövülmüş sığır eti, yumurta, karabiber, tuz, susam yağı, gochujang

Gochujang : Soyadan yapılmış bir lapadır. Birçok Kore yemeğinde kullanılır ve tüm Kore marketlerinden satın alınabilir. 

Yapılışı 

1. Salatalıkları ince dilimlere doğrayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletin. Suyu tamamen süzün. 


2. 10 dakika süresince ıspanak ve fasulye tanelerini ayrı ayrı kaynatın. Suyu tamamen süzün ve tuzlayın. 


3. Mantar ve kabakları ince dilimlere doğrayın ve tavada yağla kızartın. 



4. Dövülmüş sığır etini tuz ve karabiber ilave ederek yağda kızartın. 


5. Marulu ince dilimlere doğrayın (salata yapar gibi).


6. Yumurtayı tavada pişirin.


7. Kasedeki pilavın üstüne tüm malzemeleri yerleştirin ve servis edin.


8. Yemeğe başlamadan önce biraz susam yağı ve bir kaşık gochujang ekleyin. Karıştırın. Afiyet olsun.

İpucu: Çok az Gochujang ekleyerek başlayın ve damak zevkine ulaşıncaya kadar ekleyin. 

Ve Bibimbap yemeğimizin yapılış videosu... Videodaki abla çok güzel anlatıyor. Umarım bu tarifte sizlere yardımcı olmuşumdur. İyi seyirler...









Ttuk bok kie (acılı pirinç çubukları)

Kore'nin en tutulan ve en sevilen yemeklerinden bir tanesi daha " acılı pirinç çubukları". Kore dizilerin de çoğunlukla görürüsünüz. Ayıla bayıla yedikleri ttukbokkie. Hadi yapılışına geçelim.




Ttukbokkie Tarifi


MALZEMELER
1 paket pirinç çubuğu-nam-ı değer rice cake
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 diş sarımsak
2yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
1 bardak su
1 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
1-1 Litre kaynamış suya çubukları atın 2 dk süreyle pişirin.Sonra süzün.
2-Wok tavanızın içine zeytinyağını koyun ve doğradığınız sarımsakları ekleyin.
3-Salçayı  ve 1 bardak kaynamış suyu ekleyin ve kaynatın.
4-Çubukları da içine ekleyip 1-2 dakika karıştırın.İsterseniz susamları ekleyin.Servis yapın.
Afiyet olsun...
Ve daha iyi anlamanız için videomuz. Yapan ablanın ellerine sağlık.
                                           






Kore Usulü Hot Dog (Mısır Unlu Hot Dog)


        Bu yemeği kesinlikle dizilerde görmüşsünüzdür. Bunu kendi mutfağınızda da yapabilirsiniz. Oldukça kolay ve basit bir yemektir. 


Kore Usulü Hot Dog Tarifi 

Malzemeler:
  • Kızartma için sıvı yağ

  • 1 su bardağından biraz daha fazla iri taneli mısır unu

  • 1 su bardağı un

  • 4 yemek kaşığı şeker

  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • Bir tutam tuz ve karabiber

  • 1 adet yumurta

  • 1 bardak süt

  • 15 adet Frankfurter tipi sosis(büyük sosis)

  • 15 adet şiş

Sosu İçin:
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • İsteğe bağlı bir tutam kırmızı toz biber
 Hazırlanışı:


  1. Mısırununu, unu, şekeri, kabartma tozunu, karabiberi, btuzu bir kapta karıştırın. 

  2. Başka bir kapta süt ile yumurtayı çırpın ve yavaş yavaş ilk karışıma iyice yedirin ve karıştırın.

  3. Sosisleri karışımımıza iyice bulayın.

  4. Kızartma tavasında üçer üçer kahverengileşinceye kadar kızartın. Kızaran sosisleri önceden peçete serdiğiniz tabaklara koyun

  5. Sosu İçin: Mayonez ve hardalı sos tabağında karıştırın. En son olarak çubuğa takın. Afiyet Olsun...




Yemek tarifi vermeye devam ediceğim. Bugünlük bu kadar. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder